18 augusti 2021
19:00

IK Oden

Referat: Hallstahammars SK FK - IK Oden

Tuff bortamatch mot hemmastarka Hallstahammar. Matchen var nära att bli uppskjuten p g a det rikliga regnet men till slut blev det spel på en ganska blöt och ojämn konstgräsplan.
Bra uppslutning på bortapubliken med flera från styrelsen samt spelarna Anton G, Albin och Calvin!
Tyvärr ett sent återbud från Josue p g a jobb men Keyse som var på plats gick in i hans ställe.
Vi öppnade matchen bra med flera målchanser under de 10 första minuterna.
HSK var farliga på fasta situationer men vårt försvar spelade som vanligt stabilt, denna gången med mittbackarna Jocke och Oscar samt Robin lite framför.
Det dröjde dock till 34:e minuten innan vi kunde ta ledningen. Nyss inbytte Björn spurtade i fatt en djupledsboll precis på kortlinjen och slog ett inlägg som Eddie skarvade in över målvakten, ett riktigt svårt nummer!
Efter ledningsmålet tappade vi vårt spel och HSK kämpade till sig ett antal halvchanser men egentligen blev det inte riktigt farligt. Rättvis ledning i paus efter en ganska hafsig första halvlek på en svårspelad plan.
Händelser 1:a halvlek:
7' Bra anfall av Oden som avslutas med att Patient tar sig fram till skottläge och skjuter i burgaveln.
9' Instick av Anton till Eddie som smart släpper bollen vidare till Jocke som kommer helt fri, skjuter men målvakten gör en fin parad till hörna
10' Hörnan slås in av Erik och återigen är Jocke nära att sätta dit den när han nickar bollen över ribban
23' Michael lägger ett smart instick till Erik som går omkull när han ska skjuta men domaren menar att Erik var ojuste så HSK fick frispark istället för straff till Oden
24' Hampus spelar bollen till Michael som skjuter ett bra skott som räddas av målvakten, Eddie gör mål på returen men blir tveksamt avblåst för offside
30' Djupledsboll av HSK skarvas fram till deras forward som skjuter från bra läge men bollen går utanför
34' 0-1 Oden genom Eddie (assist Björn)
39' Inlägg av HSK, Glenn ropar "släpp" och Jocke släpper därför bollen förbi sig varpå Glenn nästan tappar in den i eget mål men fångar den innan linjen
45+1' Gult kort på Rasmus för eftersläng

Vi fick en drömöppning på andra halvlek när Hampus gjorde 0-2 fint framspelad av brorsan Rasmus
Efter det har vi en rad chanser utan att få in bollen och än så länge var HSK med i matchen. Sedan kom Bona som tillhör U23-truppen in på mittfältet och växte in i matchen mer och mer med sin fina teknik och speluppfattning. Han satte ett friläge till Erik med en fin yttersida och Erik gjorde inget misstag utan satte det avgörande 0-3 målet!
Kul också för Bona eftersom detta var hans sista match i IK Oden, iallafall på ett tag. Han flyttar nu till Kristianstad för att plugga datorvetenskap i 3 år. Tack för den här tiden och lycka till Bona!
Vi gjorde ytterligare ett mål, Hampus satte 0-4 på straffspark efter att Björn blivit inknuffad i stolpen precis när han skulle nicka bollen i mål.
Totalt sett en rättvis seger då vi behärskade det svåra underlaget på ett utmärkt sätt!
Till matchens lirare utser vi Rasmus som verkligen tog tag i matchen i andra halvlek. Mycket viktig assist till 0-2 målet och han tog dessutom över kaptensbilden när Jocke bytte efter 60 minuter. Vidare gick han in och spelade stötande mittback när Michael behövde byta på slutet.

Händelser 2:a halvlek
4' 0-2 Oden genom Hampus (assist Rasmus)
10' Farligt frisparksinlägg av HSK som skarvas utanför
11' Oskar sätter ett friläge till Eddie med en 60 meters passning men HSK:s målvakt går ut och bryter precis när Eddie ska peta bollen förbi honom
15' Nyss inbytte Bona är inte riktigt varm, gör en indianpassning till en HSK-spelare som skjuter ett stenhårt skott och här gör Glenn sin första och enda räddning i matchen!
17' Kontring av Oden där Bona spelar fram Erik som dribblar förbi två motståndare och sedan skjuter strax utanför målet
23' Bra hörna av Erik mot bortre stolpen där Eddie nickar ner bollen i marken och den ska bara gå in men HSK-målvakten gör en fantastisk reflexräddning!
25' Nytt inlägg av pigge Björn som Erik möter men får inte riktigt träff så bollen studsar utanför stolpen
29' 0-3 Oden genom Erik (assist Bona)
31' Straffspark för Oden när Björn knuffas omkull när han ska nicka Eriks hörna i mål
32' 0-4 Oden genom Hampus på straffspark
36' Fin upprullning på högerkanten genom Johan till Hampus till Björn som skjuter över ribban
45+1' Farligt inlägg av HSK som leder till skott som touchas till hörna
45+2' Hörna av HSK som skarvas mot bortre ytan och mål men Robin nickar undan på mållinjen och hjälper Glenn att hålla nollan!